Situació actual de la Covid-19

Hi ha un ampli desconeixement de com afecta el SARS-CoV-2 al nostre organisme, però segons s'ha observat durant la primera fase de la pandèmia, gran part de la població afectada per la Covid-19 han patit diverses alteracions dermatològiques. 

Els estudis científics han mostrat que els pacients afectats per la Covid-19 poden presentar diverses reaccions a la pell, que principalment consisteixen en: àrees acrals d’eritema-edema amb vesícules o pústules, erupcions vesiculars, lesions urticarials, erupcions maculopapulars o necrosis. 

Les diferents tipologies de lesions detectades a la pell semblen estar relacionades amb la càrrega viral a la qual estem exposats, i s’estima que poden ser útils per a poder identificar pacients afectats per Covid-19 de forma precoç així com predir els casos que poden presentar un gradient de malaltia més elevat.

style switcher

Col·labora en el anàlisi estadístic d'afectacions en la pell causades per la Covid-19 per tal d'avançar en les investigacions mèdiques.

Fes click i t'expliquem com fer-ho.

layout styles

Objectiu del projecte

S'entén com a ciència ciutadana, el projecte d'investigació que sorgeix de forma espontània i social en col·laboració amb científics i professionals. 

Arran de la pandèmia de la Covid-19, un grup de veïns amb un gran potencial en diferents àmbits, unim esforços de forma desinteressada per tal de desenvolupar aquest projecte plural. 

L'objectiu principal del projecte és aportar el nostre coneixement per tal de contribuir a la investigació mèdica de les afectacions a la pell que presenten pacients afectats per la Covid-19, mitjançant la recollida d’informació anònima de les reaccions dermatològiques que pateixen pacients afectats pel virus, amb la finalitat de poder determinar en un futur com afecta el virus de la Covid-19 a la nostra pell.

01

Informar a la ciutadania

Considerem necessari que la població conegui les possibles reaccions dermatològiques que poden patir els pacients afectats per la Covid-19, i a través d'aquest mitjà en volem potenciar la difusió.

02

Recollida d'informació

Volem implicar a tota la ciutadania i als professionals sanitaris en la recollida d’informació anònima de les reaccions dermatològiques que hagin patit els pacients afectats per la Covid-19.

03

Anàlisi estadístic 

Els investigadors mèdics processaran la informació anònima recollida per tal d’establir patrons d’identificació del virus i determinar els tractaments més efectius per combatre la malaltia.

04

Difusió dels resultats

Es donaran a conèixer els resultats obtinguts amb la finalitat de millorar la identificació i cribratge dels pacients afectats pel virus, així com els tractaments més efectius per acabar amb la Covid-19.


Tractament de la teva informació

A través d'aquest projecte d’investigació mèdica de la Covid-19, volem recollir informació anònima de les reaccions dermatològiques que apareixen en els afectats d'àmbit nacional. 

La teva informació ajudarà als investigadors mèdics a determinar com afecta la Covid-19 a la nostra pell, segons les característiques de la població local, l'entorn i l'evolució del virus. 

Amb la teva col·laboració es podran definir patrons per millorar la identificació i cribratge dels pacients afectats pel virus, així com determinar els tractaments més efectius per acabar amb la Covid-19.

Fes click aquí per veure la nostra política de privacitat.

style switcher